Stiri

Şeful ISU ”Dobrogea”: Sunt erori privind timpul de intervenţie al autoscării

Sunt erori în ce priveşte timpul în care a ajuns autoscara la locul incendiului produs în municipiul Constanţa, în urma căruia o femeie a murit după ce a încercat să se salveze și a ieșit în exteriorul balconului, dar a căzut în gol de la etajul 6. O recunoaște clar și răspicat șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea”.

col. Mihail-Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea (sursa: agerpres.ro)

“Din păcate, s-au strecurat nişte erori în ceea ce priveşte timpul în care a ajuns la locul intervenţiei autoscara, autoscara fiind o autospecială din cadrul altui detaşament, Detaşamentul Palas. Acesta se află la o distanţă de aproximativ 8-9 kilometri faţă de locul producerii incendiului. Din datele ulterioare s-a constatat că această autospecială a ajuns în jurul orei 9,41 şi nu cum s-a declarat iniţial 9,27”.

Întrebat dacă autoscara a fost solicitată după ce femeia a căzut de la etaj, şeful instituţiei a menţionat că se fac verificări.

col. Mihail-Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea (sursa: agerpres.ro)

“Aceste aspecte le verificăm acum, în mod normal autoscara trebuia să fie solicitată după primirea apelului şi după ce erau alertate echipajele de la Detaşamentul ‘Sublocotenent Fripis’. (..,) Există o neconcordanţă între ceea ce comunică personalul din serviciul de dispecerat şi ceea ce ne comunică personalul de serviciu de la Detaşamentul Palas. (…) Momentul anunţării din dispecerat este ora 9,17 cu aproximaţie, timpul până când echipajul a fost alertat nu este explicat de personalul de serviciu de la Detaşamentul Palas. Acum, încă suntem în cercetare, atât comisia constituită la nivelul inspectoratului, cât şi comisia venită de la Inspectoratul General”.

La nivelul judeţului Constanţa există 3 autoscări funcţionale, potrivit ISU, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competenţă, astfel: Cernavodă, Medgidia şi Constanţa.

ISU “Dobrogea”, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, poliţia şi procurorii militari efectuează verificări în cazul incendiului izbucnit marţi, într-un apartament situat la etajul şase al unui bloc cu şapte niveluri de pe bulevardul Mamaia, din municipiul Constanţa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co