Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Se va scumpi poliţa de asigurare obligatorie

Vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, a declarat pentru economica.net că se lucrează la modificarea legii asigurărilor obligatorii pentru locuinţe în sensul extinderii riscurilor acoperite de această poliţă. Surse din piaţa asigurărilor spun că vor fi asimilate dezastrelor şi incendiul şi furtuna. Integrarea acestor riscuri va conduce obligatoriu la o scumpire a poliţei obligatorii şi la scăderea masivă a pieţei asigurărilor facultative pentru locuinţe.

Recentele daune produse de furtuna din vestul ţării au arătat că legea asigurării obligatorii a locuinţei nu acoperă deloc astfel de riscuri catastrofice. De aceea, autorităţile şi actorii implicaţi în zona asigurării obligatorii a locuinţelor au decis modificarea legii, în sensul extinderii riscurilor acoperite de această poliţă.

Problema este că incendiile şi furtunile au o probabilitate de producere şi o frecvenţă mult mai mare decât riscurile de bază cuprinse la ora actuală în asigurarea obligatorie a locuinţei: cutremur, inundatie, alunecare de teren. În acest context, scumpirea poliţei de asigurare obligatorii este inevitabilă. Rămâne de văzut cu cât vor decide membrii ASF, PAID şi asigurătorii implicaţi în proiect. Totuşi, această extindere a riscurilor obligatorii cuprinse în poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei va avea un impact negativ asupra poliţei de asigurare facultativă, care va mai rămâne cu doar câteva riscuri pe care le poate asigura în plus faţă de asigurarea obligatorie.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co