Educaţia este unul dintre pilonii îmbunătăţirii răspunsului la schimbările climatice, a declarat președintele Klaus Iohannis, cu prilejul lansării unui raport legat de această problemă spinoasă de mediu, cu care se confruntă omenirea în ultimele decenii.
Raportul lansat în dezbatere semnalează o serie de probleme, dar prezintă şi soluţii, atât pentru a lărgi accesul la educaţia cu privire la protecţia mediului şi combaterea efectelor schimbărilor climatice, cât şi pentru fundamentarea unei infrastructuri şcolare verzi.
Şeful statului a subliniat, totodată, că raportul îşi doreşte deschiderea drumului spre o schimbare de mentalitate, iar în educaţia cu privire la schimbările climatice şi mediul la nivel preuniversitar este esenţial accentul pe elev.
Guvernul este determinat să se implice activ în implementarea proiectelor care să contribuie la un mediu mai curat şi o viaţă mai sănătoasă pentru cetăţeni, a declarat, la rândul său, premierul Nicolae Ciucă.
Raportul “Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile” a fost elaborat de Grupul de lucru special înfiinţat pe aceste teme, în 2021, la nivelul Administraţiei Prezidenţiale.
Administraţia Prezidenţială, Educatie, elevi, grupe de lucru, Klaus Iohannis, materie, mentalitate, Nicolae Ciucă, nivel preuniversitar, premier, presedinte, probleme de mediu, schimbări climatice