Imobiliare Valea Prahovei
ACTUALITATE

Schimbări la examenul pentru permis: viitorii şoferi ar putea da patru probe

Un deputat vrea să aducă schimbări la examenul pentru permis. Acesta consideră că viitorii şoferi ar trebui să dea patru probe: teorie, poligon şi traseu ziua şi noapte, scrie Business Magazin care citează ZF.

“În ultimii 26 de ani condiţiile şi modalităţile de instruire şi de examinare a noilor conducători de autovehicule s-au relaxat atât de mult, încât nu m-ar mira ca, din populism, să auzim că s-a renunţat definitiv la examinare, iar permisul se obţine mai uşor decât un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS”, a afirmat Florin Gheorghe.

Însă ideea deputatului ar putea să pară radicală pentru mulţi viitori şoferi – sau doritori de permis.

“Examenul pentru obţinerea permisului de conducere constă în susţinerea unei probe teoretice de verificarea cunoştinţelor şi a trei probe practice pentru verificarea aptitudinilor şi a comportamentului, corespunzăror categoriei de permis solicitat”, potrivit proiectului de lege, depus la Camera Deputaţilor.

“Am propus ca probele de examinare pentru obţinerea permisului să fie 4 şi nu 2 cum sunt în prezent. Astfel, pentru a obţine permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât şi trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate şi proba practică pe timp de noapte. Am toată încrederea că şi colegii parlamentari vor conştientiza faptul că o asemenea modificare legislativă este un imperativ şi că trebuie să o adoptăm cât mai curând” a spus Gheorghe, potrivit unui comunicat de presă.

Deputatul a motivat iniţierea acestui proiect de lege prin reducerea numărului de accidente de circulaţie datorat slabei pregătiri a şoferilor, situaţie datorată relaxării condiţiilor obţinere a permisului auto.

Sursa: Business Magazin

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co