Stiri

Scandal la Complexul Energetic Oltenia Al doilea angajat mort în ultimele trei luni

Sindicaliștii de la Complexul Energetic Oltenia sunt revoltați după ce un nou coleg de-al lor a murit. Este al doilea deces în ultimele 3 luni, iar oamenii spun că stresul și condițiile grele de muncă duc la aceste drame.
Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 (sursa: mediafax.ro)
„Poate acest om nu murea, poate se ducea și se trata. Stătea liniștit acasă, nu mai primea stresul care e aici. A murit de inimă, dacă a murit în somn, dacă era acasă poate stătea liniștit, se ducea la o stațiune, cu familia și nu murea. Puteam să evităm acest lucru dacă proiectul era adoptat și era redusă vârsta de pensionare. Putem să evităm cu mulți oameni. Cât mai avem de trăit, vrem să stăm acolo acasă, ca pensionarii, să avem grijă de nepoți”.
Liderul de sindicat a făcut referire la proiectul de lege privind scăderea cu doi ani a vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia, de la 57 la 55 de ani, care nu a fost adoptat deocamdată de către deputați.
Reprezentanții CEO sunt de părere, însă, că reducerea vârstei de pensionare nu ar rezolva problemele de sănătate ale angajaților.
Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia (sursa: mediafax.ro)
„Dacă el e bolnav de inimă, ce se întâmplă dacă va ieși la pensie mai devreme? Infarctul din păcate nu iartă. Trebuie mers la doctor și controlat. Din punct de vedere medical, ei au toate analizele făcute, au toate controalele făcute, dar trebuie să respecte tratamentul. Ultimul caz a fost tot la Jilț, un șef de sector, acum trei luni. Tot infarct. Trebuie să conștientizăm, să meargă la doctor”.
Daniel Licărete, un bărbat de 51 de ani, din comuna Bolboși, angajat al Carierei Miniere Jilț Nord din cadrul CEO, a murit în somn. Primele verificări arată că acesta a făcut infarct.
Acesta ar fi avut probleme cardiace mai vechi și își luase miercuri o zi liberă.
În acest caz, a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, potrivit reprezentanților IPJ Gorj.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co