Stiri

Salvatorii români și-au început misiunea de căutare a supraviețuitorilor în Albania

Iadul a venit pe pâmânt în Albania, unde cutremurul de 6,4 grade a făcut prăpăd în mai multe localități, iar numărul victimelor crește de o oră la alta. Echipele de intervenție caută în continuare supraviețuitori printre ruine, iar la această misiune participă și 50 de salvatori din România, cu 4 câini instruiți. Miercuri a fost decretată zi de doliu naţional în Albania, iar festivităţile din 28 şi 29 noiembrie, dedicate zilei naţionale, au fost anulate. Sesimul de marți dimineața, care este cel mai puternic din ultimii 30 de ani în această țară, a lăsat în urmă zeci de morți și peste 650 de răniţi, iar norul de praf de la sutele de clădiri prăbușite conturează tabloul apocaliptic.

Mii de persoane, ale căror case au fost distruse sau afectate de cutremur, au petrecut noaptea în corturi instalate pe un stadion din Durres. Un al doilea seism, cu magnitudinea 5,5, s-a produs în aceeaşi regiune după câteva ore de primul.

Un alt cutremur, cu magnitudinea 5,4 a avut loc ulterior în sud-vestul Bosniei-Herţegovina, unde două persoane au fost rănite. Miercuri, o mișcare telurică de 6,1 grade a fost înregistrată la nord-vest de insula Creta din Grecia. Specialiștii reamintesc că în regiunea balcanică există o activitate seismică puternică şi frecventă din cauza mişcărilor plăcilor tectonice africană şi eurasiatică, precum şi celor ale microplăcii Mării Adriatice.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co