Stiri

S-a lansat aplicația “Harta Banilor Publici”

Astăzi a fost lansată aplicația “Harta Banilor Publici”. Aceasta permite tuturor persoanelor care o instalează să monitorizeze ce se întâmplă cu achizițiile din toate instituțiile publice din România.

Aplicația este realizată de ONG-ul “Inițiativa România”.

Cei care au venit să vadă despre ce este vorba au făcut un traseu cu un autobuz dublu-etajat pentru a cunoaște istoria achizițiilor publice a două instituții publice.

Cum funcționează mai exact aplicația? Inserezi numele instituției despre care vrei să afli detalii, iar aplicația îți spune: ce achiziții și licitații a făcut instituția respectivă până în momentul de față.

Totodată, localizarea GPS din aplicație permite utilizatorului ca, atunci când merge pe stradă și se află lângă o instituție, aceasta să fie localizată și să apară pe hartă împreună cu achizițiile pe care le-a făcut.

Harta Banilor Publici a pornit din nevoia de a oferi utilizatorilor o interfață cât mai prietenoasă către achizițiile publice din România.

Aplicația este orientată mai mult către cetățenii obișnuiți, dar le ușurează munca și celor care sunt experimentați în domeniu.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co