Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Rusia: Aproape 10.000 de noi infectări cu SARS-COV-2 în 24 de ore

În Rusia, noul coronavirus continuă “sa-ți facă de cap”! S-au înregistrat aproape 10.000 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este cea mai mare cifră zilnică în aproape trei luni, au informat marţi autorităţile sanitare de la Moscova, preluate de presa internațională.

Peste o treime dintre noile contagieri, au fost raportate la Moscova, principalul focar infecţios al ţării, unde de la începutul pandemiei s-au înregistrat puţin peste 1,2 milioane de cazuri şi peste 20.500 de victime ale COVID-19.

De altfel, În ultima zi s-au produs și 379 de decese asociate bolii.

Deşi Rusia dispune de patru vaccinuri anti-COVID-19 de producţie proprie – campania de vaccinare în ţară, care a început în ianuarie anul acesta, avansează lent ca urmare, în principal, a reticenţei populaţiei în faţa imunizării, relatează Agerpres.

Un sondaj realizat luna trecută a dezvăluit că sub 62% dintre ruşi sunt dispuşi să se vaccineze cu Sputnik V, principalul ser folosit în campania de vaccinare şi care, potrivit producătorilor săi, are o eficacitate de 97 la sută.

Autorităţilor ruse au anunțat că aproximativ 15 milioane de persoane, puţin mai mult de 10 la sută din populaţie, au fost deja vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă şi alte 3 milioane au primit prima doză.

Rusia, a şasea ţară din lume ca număr de contagieri după SUA, India, Brazilia, Franţa şi Turcia, a înregistrat în total peste 5 milioane de cazuri de COVID-19 şi aproximativ 125.000 de decese asociate.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co