Stiri

Rovana Plumb, respinsă în PE pentru funcţia de comisar european

Membrii Comisiei Juridice a Parlamentului European au fost… “de plumb”.  Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, pentru funcţia de comisar european pe Transporturi.

„Breaking news. Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum, cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abţinut 2 europarlamentari. S-au abținut 2 europarlamentari. Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc.”, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan pe Facebook.

Votul vine după ce Plumb a fost audiată, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare a Parlamentului European, în legătură cu nepotrivirile din declaraţiile de avere.

“Va fi trimisă din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin. Din acest motiv doamna Rovana Plumb nu își poate asuma funcția de comisar european”, vine cu explicația europarlamentarul Siegfried Mureşan .

Potrivit declaraţiei de avere depuse în iunie la Camera Deputaţilor, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandenţă în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadenţă în 2021.

Plumb ar fi urmat să fie audiată într-o şedinţă comună a comisiilor de transporturi şi de mediu ale Parlamentului European, pe 2 octombrie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co