Stiri

Românilor le place să călătorească

Românilor le place să călătorească: în primele 11 luni au plecat în străinătate 18,65 milioane de români, în creștere cu 24,2% față de același interval din 2016, în vreme ce numărul turiștilor străini ajunși în România s-a situat la 11,77 de milioane, în urcare cu 24,1%, arată datele Institutului Național de Statistică

Deși numărul plecărilor este aproape cât toată populația activă a României, acest lucru nu înseamnă că fiecare român a plecat în străinătate. Foarte mulți conaționali fac câte 2-3 călătorii în afara țării în timpul anului, atât în concedii, cât și city-break-uri de câteva zile.

Același lucru este valabil și la sosirile turiștilor străini: foarte mulți sunt expați care lucrează în România sau oameni de afaceri care vin în interes de serviciu.

În luna noiembrie, înnoptările înregistrate în structurile de primire turisticăs-au ridicat la 1,77 milioane, în creştere cu 7,1% faţă de luna similară a anului 2016.

Turiştii români au reprezentat 80,1%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 19,9%. Majoritatea străinilor vin din Europa.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co