Stiri

România și alte țări europene se pregătesc pentru a primi refugiaţi din Ucraina

La câteva ore după izbucnirea războiului în apropierea frontierelor României, a fost convocată Celula de crizã interinstituţionalã pentru sprijinirea şi acordarea de asistenţã consularã cetãţenilor români aflaţi pe teritoriul ucrainean.

30 de compatrioți au contactat deja Ministerul Afacerilor Externe pentru informații legate de situaţia din Ucraina sau pentru a informa asupra deciziei de a pãrãsi acest stat, anunță MAE.

Totodată, România și alte țări din Europa Centrală se pregătesc pentru primi refugiaţi din Ucraina, iar primii cetățeni ucraineni au ajuns deja pe teritoriul nostru, la Sighetul Marmației.

Polonia a anunțat înfiinţarea unor puncte de primire la frontieră, iar Ungaria plănuiește să trimită trupe pentru a crea un coridor dedicat, transmite Reuters. De asemenea, spitale din Polonia pregătesc paturi pentru o posibilă internare de răniţi din Ucraina, potrivit Ministerul Sănătăţii din această țară.

Polonia, Ungaria, Slovacia şi România, foste componente ale Pactului de la Varşovia şi acum membre ale NATO, au toate graniţe terestre cu Ucraina.

În context, Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a dispus convocarea ambasadorului Federaţiei Ruse, Valery Kuzmin, la sediul ministerului joi dimineaţă.

Pe de altă parte, aproape 2.000 de refugiaţi ucraineni au traversat joi frontiera în Republica Moldova, după începerea operaţiunii militare ruse în Ucraina, a informat ministrul de Interne de la Chişinău.

De asemenea, operatorul aerian de stat din România a anunțat suspendarea zborurilor către şi dinspre Chişinău, ca urmare a închiderii spaţiului aerian din Republica Moldova, se arată într-un comunicat TAROM.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co