Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

România, printre țările UE cu cea mai mare creștere a angajaților în sectorul guvernamental

România, ocupă, alături de Ungaria şi Slovenia, primele locuri între țările care, în perioada 2000 – 2016, au avut cea mai mare creştere din Uniunea Europeană a ponderii numărului de salariaţi în sectorul guvernamental.

Potrivit Eurostat, acest lucru s-a întâmplat în contextul în care la nivelul Uniunii Europene procentul s-a menţinut aproape stabil, între 15% şi 17% din numărul total de angajaţi, din anul 2000.

Printre cei care lucrează în sectorul guvernamental se află funcţionarii publici şi alţi angajaţi guvernamentali (la nivel naţional, regional şi local), precum şi forţele armate. Limitele sectorului guvernamental variază în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, de exemplu locurile de muncă din domeniul educaţiei sau sănătăţii fac parte din sectorul guvernamental în unele ţări, în timp ce în altele nu fac parte.

În perioada 2000 – 2016, cel mai semnificativ avans din UE al procentului de angajaţi în sectorul guvernamental s-a înregistrat în România, Ungaria şi Slovenia, iar cel mai scăzut în Slovacia, Marea Britanie şi Italia.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co