ECONOMIC

România, primul membru UE la ajutorul de stat

România se bucură de statutul de prim stat care îndeplineşte condiţionalitatea Comisiei Europene privind ajutorul de stat, evitând o posibilă suspendare a plăţilor, informează Mediafax.

Astfel, autorităţile de la Bruxelles declară îndeplinit Planul de acţiune convenit de responsabilii români cu oficialii Comisiei Europene. Aceștia au notificat formal România în legătură cu ridicarea condiţionalităţii G5, referitoare la existenţa unui cadru legislativ pentru aplicarea efectivă a normelor Uniunii Europene privind ajutoarele de stat în domeniul fondurilor structurale şi de investiţii europene.

Condiţionalităţile au fost negociate de fiecare stat membru cu Comisia Europeană şi reprezintă măsuri de pregătire a legislaţiei / instituţiilor pentru o bună utilizare a fondurilor europene. Termenul limită până la care România trebuie să îndeplinească toate condiţionalităţile era 31 decembrie 2016.

Întârzierea îndeplinirii condiţionalităţilor poate duce la suspendarea integrală sau parţială a plăţilor aferente Programelor Operaţionale care sunt vizate de respectivele condiţionalităţi. România a negociat 36 de condiţionalităţi, acceptate de Guvern în 2014.

Sursa: Mediafax

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co