Stiri

România poate intra in Schengen

Șeful Comisiei Europene a făcut bilanțul ultimului an și a prezentat prioritățile pentru perioada următoare.

Cu ocazia unei vizite efectuate în România la începutul lunii mai, Juncker își exprimase convingerea că până la momentul în care va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, în 2019, România nu va mai fi monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în domeniul justiției și va fi parte a spațiului Schengen.

“Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen, dar și Croația la momentul potrivit”, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European, președintele Comisiei Europene.

“UE trebuie să fie și mai inclusivă, dacă dorește să fie mai puternică. Dacă, în primul rând, vrem să ne consolidăm frontierele externe, atunci trebuie să deschidem ușa românilor și bulgarilor către spațiul Schengen”, a precizat Jean-Claude Juncker.

Finalizarea procesului de aderare la Spațiul Schengen este supusă deciziei unanime a statelor membre, la nivelul Consiliului Uniunii Europen.

Studenții și absolvenții interesați de administrația publică centrală și domeniul legislativ pot aplica pe site-ul http://internship.cdep.ro/ până în 29 septembrie.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co