Stiri

România, iniţiativă regională de dezvoltare în domeniul nuclear

Aderarea României la OCDE, iniţiativa regională cu privire la dezvoltarea în domeniul nuclear şi colaborarea dintre România şi Nuclear Energy Agency. Acestea au fost principalele teme abordate de prim-ministrul Nicolae Ciucă la întâlnirea de joi, de la Palatul Victoria, cu o delegaţie din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Cu acest prilej, premierul a arătat disponibilitatea de a dezvolta capacitatea României de producere a energiei nucleare, cu ajutorul tehnologiei nord-americane, element ce particularizează ţara noastră în regiune.

Comunicat Guvernul României

“Guvernul susţine dezvoltarea programului nuclear românesc prin proiecte substanţiale de investiţii, având în vedere rolul energiei nucleare în strategia energetică a României. Decizia luată la nivel european de a accepta energia nucleară ca fiind energie de tranziţie către economia curată ne încurajează să sprijinim investiţiile în noile capabilităţi care includ atât noi reactoare, cât şi utilizarea tehnologiei SMR. Sunt proiecte care vor contribui la întărirea profilului ţării noastre din perspectiva producţiei de energie şi de atingere a independenţei energetice, în acord cu viziunea europeană de protejare a mediului şi reducere a emisiilor de dioxid de carbon”.

Pentru România reprezintă priorităţi atât pregătirea angajaţilor în domeniu, cât şi dezvoltarea reţelei de producere şi transport a energiei. În cadrul dialogului au fost menţionate principalele avantaje ale energiei nucleare, care poate reduce emisiile de carbon reprezentând o alternativă la gazul rusesc, inclusiv în domeniul industrial, se mai precizează în comunicatul Executivului.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co