Stiri

România împarțită în două

Cea de-a șaptea zi de proteste a adunat în fața Guvernului în jur de 15.000 de manifestanți, în timp ce în fața Palatului Cotroceni au ieșit pentru a două seară aproximativ 3.000.
În Piața Victoriei, oamenii protestau față de modificările din domeniul penal, în condițiile în care Ministerul Justiției a anunțat, luni, că nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea și completarea codurilor penale. Guvernul a abrogat duminică ordonanța de urgență privind modificarea codurilor penale. S-a scandat ”Rezistăm până vă schimbăm”,”Altă întrebare, dar din închisoare”, ”Ordonanța nouă, furt pe față”, ”O dorință sinceră, România liberă”

În paralel, peste o mie de persoane manifestează, pentru a doua seară consecutiv, și în fața Palatului Cotroceni, într-un miting de susținere a Guvernului Grindeanu. Oamenii au cerut demisia președintelui Klaus Iohannis și respectarea votului din 11 decembrie. Ei au afișat pancarte pe care se poate citi ”DNA, fără cucuvea” , ”Ioahnnis, nu ești președintele nostru”, ”Ghinion, am ieșit și noi”. Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat, luni seară, în jurul orei 23.00, pe când manifestanții adunați în fața Palatului Cotroceni au început să plece începând cu ora 21.00.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co