Stiri

România ia primele măsuri contra virusului ucigaș din China!

Este alertă pe tot globul, din cauza virusului misterios din China, iar  Ministerul Sănătății a anunțat primele măsuri pe care le va lua România.

Situația este cu atât mai gravă, cu cât bilanțul victimelor este îngrijorător: 9 oameni au fost uciși de coronavirus, iar sute de persoane au fost deja infectate.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie

“OMS este posibil să declare urgență la nivel global, noi am făcut în afară de grupul de lucru nominalizarea unităților sanitare care să primeasca pacienții, este vorba despre spitalele de boli infecțioase Matei Balș, din București, și cele de boli infecțioase din Iași, Cluj, Timișoara. S-a stabilit achiziția de reactivi și pilotarea diagnosticului de laborator.”

Președintele Societății Române de Microbiologie a mai anunțat, că în ceea ce privește măsurile de la aeroport, acestea sunt similare cu cele din timpul epidemiei de gripă: informații pentru călători, posibilitatea de achiziție de termo-scanere pentru depistarea persoanelor cu febră, care să asigure permanența serviciilor medicale.

Boala a fost identificată prima dată pe 12 decembrie, în localitatea chineză Wuhan.

Unii dintre pacienţi au fost angajaţi la o piaţă din oraş, unde, potrivit presei locale, pe lângă peşte şi fructe de mare, erau vândute păsări vii, iepuri şi şerpi, astfel că există o probabilitate ca virusul să fi fost transmis oamenilor de la unele dintre acestea.

Sursa virusului nu a fost însă depistată.

Sute de milioane de oameni sunt aşteptaţi să călătorească în întreaga Chină şi peste hotare săptămânile acestea. Asta pentru că sâmbătă este sărbătorit Anul Nou chinezesc.

Autorităţile se tem că virusul s-ar putea extinde şi mai mult şi, astfel, nu va putea fi monitorizată răspândirea bolii.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co