Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

România ajută India în pandemie cu echipamente medicale

Solidaritate cu o țară greu încercată în aceste zile de pandemia de coronavirus. România a trimis către India echipamente medicale în urma creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu SARS-COV-2 aflate în stare gravă.

O aeronavă Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat, miercuri, în jurul orei 15.00, din Baza 90 Transport Aerian, spre Republica India, încărcată cu 80 de concentratoare, 75 de butelii de oxigen şi 20 dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat.

România se alătură, astfel, eforturilor europene şi internaţionale de a sprijini India, care se confruntă cu o situaţie dramatică pe fondul valului fără precedent de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV2.

Echipamentele medicale româneşti sunt printre primele care vor ajunge la New Delhi, în zilele următoare. Ulterior, sunt programate transporturi de aparatură şi medicamente şi din partea altor state membre ale UE, în cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă, activat recent la nivelul Uniunii Europene.

Instituit iniţial în 2001 pentru a consolida răspunsul colectiv al Uniunii Europene împotriva dezastrelor naturale şi în situaţii de criză, Mecanismul European de Protecţie Civilă este menit a facilita, coordona şi eficientiza reacţia statelor participante în cazuri de urgenţă.

India se confruntă cu o explozie de cazuri. A ajuns luni un record mondial de 353.000 de noi contaminări şi un record naţional de 2.812 decese. Spitalele indiene şi personalul lor sunt greu încercate de acest val devastator al epidemiei de coronavirus. Oamenii mor în pragul unităților medicale sau în casele lor din lipsă de paturi, medicamente şi oxigen.Crematoriile nu cunosc armistiţiu, coşurile se fisurează şi cadrele metalice ale cuptoarelor ajung să se topească sub intensitatea căldurii continue.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co