Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Români acuzaţi de furturi şi tâlhării zilnice într-un oraş din Italia

Ziua și faptele reprobabile pentru unii concetățeni! Mai mulți români sunt acuzaţi de furturi şi tâlhării zilnice într-un oraş din Italia! Oamenii legii au efectuat vineri opt percheziţii domiciliare în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, în baza unor mandate europene de arestare emise pe numele acestor infractori. Simultan, în acelaşi caz, au fost efectuate pe teritoriul Italiei 13 percheziţii domiciliare, iar în Germaniei alte două, urmate de audierea mai multor persoane.

Comunicat DIICOT

“Activităţile au fost desfăşurate în baza unui ordin european de anchetă emis de autorităţile judiciare din Italia, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, tâlhărie calificată cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi tăinuire.În fapt, autorităţile judiciare din Italia vizează o activitate infracţională desfăşurată de 59 de suspecţi de cetăţenie română care, folosind acelaşi mod de operare, profitau zilnic de localnicii dintr-un oraş din Italia, săvârşind înşelăciuni, furturi şi tâlhării”.

Banii obţinuţi în această modalitate erau transferaţi în România, iar prejudiciul total este de 760.000 de euro.În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile şi înscrisuri.

În cadrul acţiunii au fost puse în aplicare 7 mandate europene de arestare, iar 7 inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore și vor prezentaţi Curţii de Apel Cluj.

Acţiunea comună a beneficiat de sprijinul analiştilor din cadrul Europol şi de Carabinieri din Italia.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co