Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Risc foarte mare de avalanşe în Munţii Făgăraş. Zăpadă de 2,4 metri la Bâlea Lac

Meteorologii avertizează! Este risc foarte mare, de gradul cinci, de producere de avalanşe în Munţii Făgăraş, la altitudini de peste 1.800 de metri. Acolo este şi zona turistică Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă este de 2,4 metri grosime.

Informare ANM

“Stratul proaspăt de zăpadă depus, uşoară şi fără coeziune, va depăşi pe alocuri 80-100 cm. Intensificările vântului au determinat formarea de depozite în locurile adăpostite, ce vor depăşi 2-3 metri. Sub acest strat nou-depus se regăsesc plăci de vânt mai ales pe versanţii nordici şi nord-estici. Se vor forma plăci noi în următoarele 24 de ore, pe versanţii sudici şi estici, de grosimi mai reduse. În profunzime, stratul e constituit predominant din cristale fine şi faţetate, cu câteva cruste de gheaţă intercalate. Stratul însemnat şi instabil de zăpadă, din partea superioară, poate aluneca spontan peste cel vechi, mai ales pe versanţii înclinaţi, declanşându-se astfel avalanşe de dimensiuni medii şi mari”.

La altitudine mai mică de 1.800 de metri, în Munţii Făgăraş, riscul de producere de avalanşe este mare, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de ninsoare abundentă, valabilă la altitudini înalte din două judeţe situate în Transilvania.

De altfel, până la ora 17:30, a fost în vigoare o avertizare nowcasting Cod portocaliu de ninsoare abundentă, valabilă în zona de munte a judeţelor Braşov şi Sibiu, cu depunere de strat consistent de zăpadă și viscol.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co