Stiri

Ridicarea carantinei în Grecia pentru turiștii din UE şi din alte cinci ţări

Sezonul turistic bate la ușă în Grecia, iar oficialii iau primele măsuri acest sens, spre bucuria și a românilor care doresc să meargă în concediu în această țară. Autoritățile elene au anunțat ridicarea carantinei obligatorii de şapte zile pentru turiştii care sunt rezidenţi permanenţi din statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite.

Această decizie este valabilă pentru zborurile “ale căror pasageri au primit cele două doze de vaccin” sau care “sunt negativi la virus şi au un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore”, se arată într-un comunicat al aviaţiei civile din Grecia, preluat de Agerpres.

Anunţul survine în contextul în care Grecia se confruntă cu un vârf la pandemiei, cu zeci de morţi şi peste 1.500 de cazuri de infectare pe zi.

Locuitorii Vechii Elade sunt în continuare supuşi unei izolări stricte, iar deplasările între departamente sunt autorizate doar pentru motive familiale sau profesionale.

Carantina este ridicată chiar de luni, dar celelalte “restricţii pentru zborurile interne sau internaţionale vor rămâne în vigoare până la 26 aprilie”, a mai precizat aviaţia civilă.

Grecia se pregăteşte să îşi deschidă sezonul turistic la mijlocul lunii mai. Guvernul, însă, a decis deja deschiderea frontierelor pentru turiştii care provin din UE sau din alte ţări şi care dispun fie de un certificat de vaccinare, fie de teste PCR de depistare, realizat în ultimele 72 de ore.

Numai turiştii israelieni care sunt vaccinaţi nu sunt supuşi acestor obligaţii, în urma unui acord bilateral.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co