Stiri

Rezoluție politică a PE împotriva Cabinetului Dăncilă

Liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul European se vor întâlni în această săptămână pentru a stabili forma finală a rezoluţiei împotriva României pe tema statului de drept.

Deoarece europarlamentarii Partidului Social Democrat (care sunt asimilați Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European – al doilea ca mărime) nu sunt de acord cu modul în care este scrisă rezoluția, este posibil ca textul să sufere câteva modificări.

Rezoluţia împotriva României este o sancţiune de natură strict politică a Parlamentului European care vizează doar cabinetul Dăncilă și nu România, ca stat membru al Uniunii Europene.

Adoptarea rezoluţiei reprezintă un vot de blam la adresa guvernării de la București. Criticile venite de la Bruxelles pe tema Justiţiei vin în contextul în care România se pregăteşte să preia preşedinţia rotativă a Consiliului UE, la începutul lunii ianuarie 2019.

La ora actuală, cel mai numeros grup politic din Parlamentul European este cel al Partidului Popular European (Creștin Democrat). El este urmat, ca număr de membri, de cel al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co