ACTUALITATE

Revelion fără focuri de artificii în toată Capitala

O singură firmă a cerut aviz pentru a organiza foc de artificii de Revelion în Capitală, acesta urmând să poată fi admirat în zona Parcului Titan, unde va avea loc singura petrecere în aer liber în noaptea dintre ani.

Organizarea de jocuri cu articole pirotehnice profesioniste, din categoriile 3 şi 4, este permisă numai în condiţiile în care există acordul primăriei şi al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă şi avizul poliţiei, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, care, anul acesta pentru Revelion, a primit o singură cerere de avizare pentru un astfel de spectacol. Firma care a cerut aprobarea va organiza joc de artificii la petrecerea de Revelion din Parcul Titan, singura în aer liber de care au parte bucureştenii în acest an.

În anii trecuţi, marile petreceri de Revelion din Capitală, de la Piaţa Constituţiei la Romexpo, erau însoţite de spectaculoase jocuri de artificii. Aceste petreceri nu mai au loc, dar nici pentru evenimente private nu au mai fost prevăzute, se pare, spectacole cu obiecte pirotehnice profesioniste.

Pompierii bucureşteni mai atrag atenţia că folosirea articolelor pirotehnice este interzisă în următoarele situaţii: între orele 24.00 şi 6.00, cu excepţia perioadelor autorizate, precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale, la o distanţă mai mică de 50 de metri de construcţiile de locuinţe cu până la patru niveluri şi la mai puţin de 100 de metri faţă de cele cu peste patru niveluri, la o distanţă mai mica de 500 m de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze, la o distanţă mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice şi petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie, în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de piatră, pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane şi la o distanţă mai mică de 500 m de păduri.

Cetăţenii pot folosi, potrivit legii, doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare cu această destinaţie (categoria I), cum ar fi: focuri bengale, chibrituri bengale, beţişoare bengale, pocnitori de Crăciun, jerbe, granule scânteietoare, chibrituri detonante, pocnitori pentru petreceri, şerpi, scântei, pocnitori cu confeti şi bobiţe explozive. Aceste materiale prezintă un nivel foarte scăzut al riscului şi sunt fabricate pentru a putea fi utilizate inclusiv în spaţii restrânse sau în interiorul clădirilor cu destinaţia de locuinţă.

Cu numai două luni în urmă, Capitala a fost zguduită de incendiul din clubul Colectiv, soldat cu 63 de morţi, care, potrivit primelor concluzii ale anchetei, a fost declanşat de aprinderea buretelui fonoizolant de la artificii care ar fi fost montate necorespunzător şi nici nu erau destinate folosirii în interior.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co