Stiri

Repatriot

Romanian Business Leaders, prin programul Repatriot, lansează un apel către primarii nou aleși de a sprijini Diaspora, așa cum au promis în campania electorală. Repatriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat, lansat în România în urmă cu un an. Totul pleacă de la ideea că, dacă migrarea forței de muncă are cauze economice, revenirea în țară se poate realiza cu voință și pasiune dar și cu un ajutor real din partea administrației locale. Odată cu lansarea apelului către primari, Repatriot propune că ziua de 15 august să fie Ziua Diasporei și promite că va oferi sprijin primarilor pentru organizarea de evenimente dedicate românilor emigrați.

Românii trimit în țară an de an 7 miliarde de euro, însă potențialul financiar sau banii pe care-i pun de-o parte cei plecați la muncă ar depași 30 de miliarde de euro- se arată într-un studiu făcut pentru planul guvernamental de către Open- I Reserch. Aceeași analiză arată că trei din cinci români plecați în străinătate vor să investească în România sau să dezvolte o afacere aici. După un an de conferințe Repatriot, ținute în diferite colțuri ale lumii, inițiatorii proiectului au constatat că reticentele sunt multe, dar că una dintre soluții s-ar afla în mâinile administrațiilor locale.

Liderii Repatriot îi invită pe primarii aleși să devină parteneri ai programului, pentru că românii de-afară să aibă acces rapid la toate informațiile legate de oportunitățile de afaceri și de piața muncii din zonele din care provin și în care și-ar dori să se întoarcă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co