Stiri

Renumitul regizor rus Vladimir Menşov a murit din cauza noului corornavirus

Noul coronavirus a mai luat viața unei personalități a lumii mondiale. Regizorul rus Vladimir Menşov, al cărui film “Moscova nu crede în lacrimi” a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1981, a murit de COVID-19 la vârsta de 81 de ani.

Reprezentanții studiourilor moscovite Mosfilm au confirmat moartea regizorului, în condițiile în care Rusia este asaltată de un nou val de îmbolnăviri și decese din cauza variantei indiene a coronavirusului.

Condoleanțele de la nivel înalt nu au întărziat să apară. Primarul capitalei Moscova spune că este “o pierdere imensă pentru cinematograful şi cultura noastră”, anunță agențiile internaționale. Însuși preşedintele rus Vladimir Putin “a transmis cele mai sincere condoleanţe”.

Născut în 1939 la Baku, în Azerbaidjanul sovietic, Vladimir Menşov a fost actor şi apoi regizor.

A devenit faimos la nivel mondial graţie lungmetrajului său “Moscova nu crede în lacrimi” care i-a adus Oscarul pentru cel mai bun film străin, unul dintre cele doar două câştigate de Uniunea Sovietică.

Regizorul a fost de asemenea adulat în Rusia pentru comedia sa “Dragoste şi porumbei”, din 1984, încă una dintre cele mai vizionate la televiziunea rusă. Menşov, care a regizat zece filme, a predat și regia la Școala de Film din Moscova, relatează Agerpres.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co