Stiri

Rectificare bugetară, cu sau fără avizul CSAT

Săptămâna viitoare va avea loc rectificarea bugetară, la nivelul Executivului, cu sau fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Avizul CSAT este în curs de a fi obținut, printr-o procedură scrisă, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, Executivul va trimite o solicitare în acest sens. Ministrul Finanţelor susţine că nu poate exista un blocaj în adoptarea rectificarea bugetării, în cazul în care nu va exista un consens în CSAT.

Teodorovici susține că, din punctul său de vedere, nici nu este nevoie de acest aviz, dat fiind că nu există nicio prevedere legală care să îl ceară. Mai mult decât rectificarea bugetară din 2015 s-a realizat fără consultarea CSAT.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, marţi, că secretariatul CSAT a transmis către Ministerul Finanţelor Publice un document cu privire la rectificarea bugetară care vizează bugetele Ministerului Apărării Naționale, Ministerului de Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Pază și Protocol şi Serviciului de Telecomunicații Speciale.

CSAT a precizat că a transmis documentul pentru analiză şi punct de vedere, până la data de 17 august, instituţiilor direct vizate de rectificarea bugetară. În prezent, a mai precizat Consiliul, Secretariatul CSAT întreprinde demersuri pentru a obţine acordul individual al membrilor instituției în sensul emiterii unei hotărâri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării referitoare la propunerile de rectificare bugetară.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co