Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Record mondial de infectări în SUA. Un milion de cazuri într-o zi!

Contagiozitatea extrem de mare a variantei Omicron se confirmă, din păcate, în tot mai multe zone ale lumii. În Statele Unite ale Americii s-a înregistrat chiar un record mondial în această privință. În plin val 5 de COVID-19, au fost raportate peste un milion de noi infectări într-o singură zi, mai exact luni, 3 ianuarie, potrivit bilanţului Universităţii Johns Hopkins.

Doctorul Anthony Fauci, principalul consilier al Casei Albe în privința crizei sanitare, a afirmat că SUA a urmat o curbă “aproape verticală” a numărului de noi cazuri de COVID-19.

Omicron este acum varianta dominantă în SUA şi reprezintă aproape 59% din cazurile noi în săptămâna care s-a încheiat pe 25 decembrie.

Fauci speră că valul actual îşi va atinge vârful “după câteva săptămâni” înainte de a se inversa, aşa cum s-a întâmplat în Africa de Sud.

În schimb, ratele de deces şi de spitalizare în SUA au fost mult mai scăzute în aceste ultime săptămâni decât în alte perioade de creştere a numărului de cazuri de COVID-19. De altfel, numărul de victime s-a diminuat cu 10% de la o săptămâna la alta, arată Agerpres.

Ţara a înregistrat în aceste ultime şapte zile o medie de 486.000 pe zi, cu vârful din 3 ianuarie. Recordul precedentelor valuri era de 258.000 de cazuri într-o singură zi, în prima săptămână a anului trecut.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co