Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Record de temperatură egalat după 120 de ani la Moscova

Un val de căldură s-a abătut în această săptămână asupra Moscovei. S-a egalat, astfel, un record vechi de 120 de ani, a anunţat marţi serviciul rus de meteorologie, preluat de agențiile internaționale.Fenomenul este pus de specialiști pe seama efectele generate de schimbările climatice.

Luni, temperatura din capitala rusă a atins valoarea de 34,7% grade Celsius, la fel ca în iunie 1901. Joi şi vineri, mercurul din termometre ar putea să urce în anumite locuri din Moscova până la valori de peste 35 de grade Celsius.

Recordul absolut de temperatură în capitala rusă, de peste 38 de grade Celsius, datează din iulie 2010, când o marte parte din vestul ţării s-a confruntat cu caniculă şi incendii uriaşe.

Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Federaţia Rusă şi care se află la 600 de kilometri mai la nord, se confruntă la rândul său cu un val de caniculă în această lună, notează Agerpres. S-au înregistrat temperaturi care nu au mai fost raportate din 1998, cu vârfuri care depăşesc pragul de 34 de grade Celsius.

Potrivit multor oameni de ştiinţă, Rusia – în special Siberia şi Arctica – se numără printre cele mai expuse zone din lume în faţa schimbărilor climatice.

Rusia a înregistrat în ultimii ani mai multe recorduri de căldură, precum şi incendii uriaşe şi neobişnuite.

Însă încălzirea climei implică şi anumite avantaje economice pentru Rusia. Asta prin exploatarea resurselor naturale din Arctica şi dezvoltarea unei rute maritime în urma reculului banchizei arctice, devenite priorităţi pentru administraţia centrală din această ţară, explică specialiștii preluați de Agerpres.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co