Stiri

Record de infectări în Israel, țară care se întoarce la izolare națională

Israelul a înregistrat vineri un nou record şi a depăşit pragul de 7.500 de contagieri zilnice cu noul coronavirus, la o populaţie de 9 milioane de locuitori. Asta cu câteva ore să intre în vigoare o înăsprire a măsurilor de izolare, relatează presa locală preluată de Agerpres.

Practic, Israelul a înregistrat cele mai înalte cifre de contagieri de la declanşarea pandemiei, iar Parlamentul a decis că se vor reduce la minimum activităţile economice.

Serviciile sociale, băncile, sectorul agricol, companiile de energie, cele de înaltă tehnologie şi infrastructurile vor continua să funcţioneze.

Înăsprirea măsurilor de izolare limitează rugăciunile la grupuri de 20 de persoane în exterior şi impune închiderea sinagogilor, care vor fi redeschise doar duminică, când este cea mai sfântă zi a iudaismului.

Manifestaţiile vor fi de asemenea restrânse la grupuri de 20 de persoane, cu respectarea distanţării fizice şi doar la o distanţă de cel mult un kilometru în raport cu domiciliile participanţilor.

Izolarea strictă rămâne în vigoare timp de două săptămâni, însă premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că măsura va fi prelungită dacă nu se înregistrează o scădere semnificativă a infectărilor.

În total, 1.378 de persoane au murit de COVID-19 în Israel; 670 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 167 au nevoie de ventilatoare.

Israel este prima țară din lume care trece din nou la starea de izolare naţională, după ce primul val al pandemiei, înregistrat în primăvară, a fost controlat cu succes.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co