Stiri

Reacțiile adverse ale serului anti-Covid, dezvăluite de voluntarii vaccinați

„O mahmureală severă”.

Cu asta seamănă efectele secundare ale vaccinului anti-Covid, povestesc voluntarii care au primit vaccinul împotriva Sars-COV-2, produs de Pfizer.

Detaliile despre efectele adverse cauzate de acest vaccin, care s-a dovedit a fi unul sigur, au apărut la câteva zile după ce Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul are o eficiență de 90% în prevenirea infecției cu coronavirus.

La testele clinice au participat peste 43.500 de voluntari, din șase țări, care nu au fost informați dacă au primit vaccinul împotriva Covid-19 sau un produs placebo cu soluție salină. Cu toate acestea, unii voluntari au reușit să își dea seama că au fost injectați cu vaccinul anti-Covid în urma reacțiilor adverse apărute, cum ar fi durerile de cap și durerile musculare.

În întreg studiul Pfizer, din cele peste 43.500 de persoane monitorizate au existat până în prezent 94 de cazuri de Covid-19 la persoane care nu au fost infectate anterior.

Mai puțin de 9 dintre aceste cazuri au fost printre persoanele care au primit două doze de vaccin, un semnal puternic al eficacității acestuia.

De altfel, societatea americană Moderna a anunţat luni, într-un comunicat, că față de vaccinul produs de Pfizer, cu o eficiență de 90%, vaccinul său împotriva Covid-19 este eficient în proporţie de 94,5% în reducerea riscului îmbolnăvirii.

SUA ar putea avea astfel două vaccinuri autorizate până în luna decembrie.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co