Stiri

Reacție AUR la proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc: Parlamentul trădării naționale

Prin adoptarea tacită a proiectului de lege privind autonomia așa-numitului Ținut Secuiesc, actualele partide parlamentare sunt complice ale grupării iredentiste și anti-constituționale numite UDMR, este reacția fermă a conducerii Partidului Alianței pentru Unirea Românilor.

George Simion, copreședinte al AUR

„Într-o țară normală, a lucrurilor bine făcute, toți deputații ar fi fost anchetați pentru trădare națională. Indiferent că sunt incompetenți sau trădători, acești oameni nu au ce căuta în forul legislativ suprem al țării”.

Claudiu Târziu, copreședinte al AUR

„Partidul AUR cere instituțiilor statului român, dacă mai există și dacă mai funcționează, anchetarea inițiatorilor legii și a grupării extremiste și anti-constituționale UDMR”.

Reprezentanții AUR mai susțin că președintele Klaus Iohannis, în calitate de președinte al Consiliului Suprem de Apărare al Țării, are datoria să acționeze cu celeritate împotriva acestei amenințări deosebit de grave cu privire la integritatea României.

Adoptarea tacită a autonomiei Ținutului Secuiesc a fost principalul subiect al dimineții de miercuri pentru

Politicienii din Parlament s-au întrecut în acuze și au pasat vina de la un partid la altul.

„Actul normativ a trecut tacit pentru că cei care conduc camera nu au pus pe ordinea de zi proiectul”.

„Autonomia Ținutului Secuiesc troc politic PSD-UDMR”, a scris pe Facebook Florin Roman, liderul deputaților PNL.

„Deși reprezentanții PNL mimează acum naționalismul, chiar ei sunt vinovați pentru neîntrunirea la timp a plenului care să respingă această lege. Pentru că au venit infectați în Parlament și nu am putut ține ședințe fix în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege”.

s-a grăbit să reacționeze și președintele Camerei Deputaților, social democratul Marcel Ciolacu.

Regiunea autonomă urma să cuprindă, potrivit proiectului de lege, actualele judeţe Covasna şi Harghita, dar şi scaunul istoric Mureş care aparţine judeţului Mureş. Scaunele sunt teritorii tradiţionale secuieşti.

În cele din urmă, Senatul României, întrunit în sedință de urgență miercuri după-amiaza, a respins cu majoritate de voturi – în calitate de for decizional – proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co