ACTUALITATE

Reacția lui Iohannis vizavi de Ordonanța de urgență adoptată azi-noapte

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la şedinţa CSM din această dimineaţă,declarând că este “inadmisibil, inacceptabil, un scandal, o bătaie de joc” ca o ordonanţă de urgenţă privind justiţia să fie adoptată de Guvern peste noapte, transmite Mediafax.

“Este inadminisbil, inacceptabil este un scandal, o bătaie de joc. Nu se poate ca Guvernul să adopte noaptea, fără avizul CSM, fără să fie inclusă pe ordinea de zi, o ordonanţă de urgenţă într-un domeniu atât de sensibil cum este Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Această chestiune nu este torelabilă. Pentru a vedea cum vede sistemul de justiţie acestă chestiune am venit astăzi aici”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la CSM.

Şeful statului va prezida şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Preşedintele CSM a precizat că se iau în calcul soluţii pentru oprirea efectelor ordonanţei de urgenţă.

Klaus Iohannis a transmis marţi, printr-un mesaj pe Facebook că statul de drept a primit ”o lovitură puternică” de la ”adversarii justiţiei”, misiunea sa fiind aceea de a-l restabili.

Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiţiei, dreptăţii şi luptei împotriva corupţiei. Guvernul PSD şi ALDE a ignorat visul şi năzuinţele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o ţară eliberată de corupţie. Astăzi, Guvernul PSD şi ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni oneşti şi curajoşi din Justiţia română care au dovedit în ultimii ani că nimeni şi nimic nu este mai presus de lege. Guvernul PSD şi ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o ţară respectată în Europa! De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă”, a comentat el decizia Guvernului de modificare a Codurilor penale.

El a subliniat că votul din decembrie ”nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorităţi să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiţiei şi a statului de drept”.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial la ora 1.25. Urmare a deciziei Guvernului, circa 10.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co