Stiri

Reabilitarea şcolilor, un proiect ratat în proporţie de peste 80%

PSD promite că  va construi și moderniza peste două mii de  creşe, grădinițe și școli până în 2020. Aşa sună unele dintre promisiunile electorale ale PSD, în baza cărora partidul a câştigat alegerile din 2016. Însă cifrele de la jumătatea mandatului, dovedesc contrariul. Astfel că mai puţin de treisute de unități de învățământ au şi fost finalizate.

Construirea Catedralei Mântuirii Neamului şi sumele de bani de la Buget alocate acestei construcţii au stârnit de asemenea multe conflicte în societate. Astfel că autorităţile au direcţionat fonduri către Catedrală și nu către Educaţia şi Sănătatea.

Potrivit unor date oficiale au fost finalizate numai douăzeci de grădiniţe şi creşe, precum și lucrările pentru aproape cincizeci de şcoli. Cu alte cuvinte, doar 3% din unităţile înscrise pe hârtie au fost construite sau reabilitate.

Preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie, Daniela Vişoianu, are însă și un argument pentru numărul scăzut de construcţii de unităţi de învăţământ. Potrivit acestuia fondul unui proiect de descentralizare eşuat ar fi cauza principală.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co