Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Războiul continuă! Discuţiile ruso-ucrainene nu au dus la încetarea focului

Niciun progres în privinţa unei încetări a focului în Ucraina, după discuţiile de joi, din Antalia – Turcia, dintre ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba și omologul său rus Serghei Lavrov, în care toată lumea își punea mari speranțe.

“Ucraina nu se va preda. Suntem deschişi diplomaţiei, dar, dacă aceasta nu funcţionează, ne vom apăra ţara şi poporul”, a subliniat Kuleba la conferința de presă ce a urmat întâlnirii celor doi.

“Noi doream să obţinem o încetare a focului de 24 de ore. Lavrov a spus că Moscova dorea să vorbească despre coridoare umanitare”, a adăugat Kuleba, care a mai precizat că dorea un coridor pentru evacuarea civililor din Mariupol, oraş intens bombardat, mai cu seamă că printre obiectivele lovite s-a numărat și un spital pediatric.

De cealaltă parte, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a transmis că Occidentul se comportă periculos şi că operaţiunea militară a Rusiei în Ucraina se desfăşoară conform planului, informează Reuters.

Lavrov a mai afirmat că preşedintele Vladimir Putin nu ar refuza o întâlnire cu omologul ucrainean Volodimir Zelenski pentru a discuta… subiecte specifice.

Rusia nu a folosit niciodată petrolul şi gazele sale ca armă şi va avea întotdeauna pieţe pentru exporturile sale energetice, a punctat, de asemenea, Serghei Lavrov

Întrebat despre riscul unui război nuclear, Serghei Lavrov a răspuns: ”Nu vreau să cred şi nu cred că ar putea începe un război nuclear”.

În ce priveşte bombardarea miercuri a unui spital de copii din Mariupol, Lavrov a spus că aceasta s-a petrecut după ce clădirea fusese ocupată de forţele ucrainene şi înăuntru nu se aflau pacienţi. Comunitatea internațională a condamnat vehement atacul!

Întâlnirea din Antalia, desfăşurată timp de o oră şi 40 minute, în prezenţa şefului diplomaţiei ţării gazdă, Mevlüt Cavusoglu, a fost prima la nivelul miniştrilor de externe de la Moscova şi Kiev de când Rusia a declanşat invazia în Ucraina, pe 24 februarie.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co