Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ravagii în țară de la inundații! Ploile continuă până joi seara

Este momentul în care o viitură face prăpăd în județul Alba.

Au fost întregistrate pagube uriaşe. Viitura, surprinsă de localnic în filmare, a distrus gospodăriile a sute de oameni, din trei comune.

50 de persoane au fost evacuate, dintre care 10 au fost transportate de SMURD la spital.

Totodată, un număr de 10 locuinţe modulare au fost transportate, miercuri, în comuna Săsciori, din Alba, pentru familiile ale căror case au fost distruse în urma inundaţiilor din ultimele zile.

Mai multe zone din judeţul Teleorman au fost inundate, în ultimele zile, 70 de gospodării au fost afectate, iar pompierii s-au străduit ore în șir să scoată apa din curțile localnicilor.

Din cauza ploilor puternice, iar pe Drumul European 70 nivelul apei ajunge la 30 de centimetri.

De altfel, circulaţia rutieră a fost îngreunată sau întreruptă, miercuri, pe trei drumuri naţionale, din cauza apei acumulate pe carosabil. Tronsoane afectate sunt în judeţele Argeş, Ilfov şi Teleorman.

Echipajele ISU au intervenit la foc continuu, în urma ploii torenţiale de marţi în mai multe localităţi din judeţul Ilfov, pentru a scoate apa cu ajutorul motopompelor din peste 100 de curţi, case, instituţii publice şi străzi.

În zona Drăgăneşti Vlasca, oamenii sunt obișnuiți cu astfel de scenarii. Pentru că pe Râul Câlniştea nu s-au făcut lucrări de întărire a malurilor, apa afectează locuinţele oamenilor din acea zonă în fiecare an.

Locuitorii comunei Lopătari, din judeţul Buzău, sunt izolaţi, după ce şoseaua de legătură a fost închisă, miercuri, din cauza aluviunilor care au provocat surparea unei porţiuni a Drumului Judeţean 203 K. Pentru a ieşi din sat, oamenii folosesc drumuri alternative, uliţe şi drumuri comunale.

Probleme mari sunt și în Vrancea. Aproximativ 1.200 de oameni din localitatea Nereju sunt izolați, după ce o porțiune a Drumului Judeţean 205 D s-a tasat din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile. Autorităţile au decis să interzică traficul auto până la efectuarea reparaţiei.
Coșmarul pentru cei loviți de dezlănțuirea naturii nu se termină.

Vremea rîmâne instabilă în toată țara, iar meteorologii au prelungit atenționarea de furtuni, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină până joi seara la ora 23.

Totodată,  hidrologii au emis mai avertizări cod galben și portocaliu de inundații pentru numeroase bazine hidrografice din nord-estul, sudul și vestul țării.

De asemenea, este cod galben de inundaţii pe Dunăre, până pe 15 iunie, iar pentru intervalul 8 – 13 iunie avertizarea este cod portocaliu.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co