REGIONAL

RATB: Zeci de trolee, blocate pe Bulevardul Dacia

Zeci de trolee sunt blocate în Capitală din cauza zăpezii. Traficul se realizeză în condiţii de iarnă, iar trotuarele sunt pline de zăpadă, scrie B365.ro. Rareori mersul intens a creat poteci pe lângă neaua înaltă de zeci de centimetri. Primarul Capitalei a explicat că străzile laterale nu vor fi deblocate astăzi. De asemenea, 22 de trolee sunt blocate pe Bulevardul Dacia.

De asemenea, şi pe Podul Grant – Crângași pietonii au fost nevoiți să folosească partea carosabilă din cauza zăpezii, scrie digi24.

Probleme sunt și în zona George Coșbuc. Din cauza unui zid prăbușit la fost fabrică de bere Rahova, traficul a fost închis complet. Traseele tramvaielor 23 si 32 si al autobuzului 117 au fost deviate.

Primarul general al Capitalei a declarat că în București se circulă în condiții de iarnă, dar că liniile RATB au fost suplimentate și sunt funcționale. De asemenea, Gabriela Firea i-a îndemnat pe cei care nu trebuie să iasă din casă în mod obligatoriu să stea acasă cel puțin până la ora prânzului.

„Liniile RATB sunt funcţionale. Avem 770 de autobuze, 250 de tramvaie. Am suplimentat parcul RATB cu 30% pentru a face faţă. La 11.oo specialiştii spun că ninsoarea se va mai potoli, dar va ninge până la prânz. Bucureștiul nu e blocat. Se poate circula cu RATB-ul. Dacă nu trebuie să ajungă urgent oriunde să renunţe la calătorie măcar până la prânz, pentru că atunci se va putea interveni mai eficient, nu doar pe bulevarde, ci si pe secundare. În sectorul 5 a fost o situație mai dificilă. Acoperișul fostei fabrici de bere s-a prăbuşit. Am luat măsuri. S-a împrejmuit zona, s-a oprit circulaţia – am avut două linii deviate. Nu e pericol”, a spus Gabriela Firea.

Primarul a adăugat că decizia de a închide școlile a fost una „înțeleaptă”.

„Soluţia închiderii şcolilor a fost una înteleaptă, chiar dacă au fost nemulţumiri. Sunt peste 250 de mii de elevi. Vă imaginaţi ce ar fi însemnat deplasarea”, a spus Firea.

Sursa: B365.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co