Imobiliare Valea Prahovei
REGIONAL

RATB introduce o aplicație online unde călătorii urmăresc traficul

RATB a anunțat că va avea o aplicaţie online unde călătorii pot urmări, în timp real, deplasarea maşinilor, scrie B365.ro.

În timp ce în alte capitale europene astfel de sis­teme sunt instalate de ani buni, alături de benzi unice pentru transport în comun, în Bucureşti un astfel de sistem urmează a fi instalat abia anul următor.

„RATB intenţionează să achiziţioneze aceste echipamente şi abonamentele de date aferente ( echipamente de transmitere în timp real a poziţiei geografice – n. red.)– în funcţie de fondurile disponibile – în cursul anului 2017, moment în care va face şi o selecţie publică de oferte, conform legislaţiei în vigoare, pentru realizarea unei aplicaţii care să informeze călătorii în timp real despre poziţia şi timpul în care va ajunge în staţie ve­hiculul dorit”, a declarat Constantin Tobescu, şef Bi­rou Relaţii Publice în cadrul Re­giei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Spre com­pa­raţie, în Budapesta, sistemul de moni­torizare în timp real a mijloacelor de trans­port în comun a fost implementat încă din 2013, iar pasul următor este de a introduce plata cu ajutorul telefoanelor mobile.

În ceea ce priveşte autobuzele RATB, din cele 1.000 de autobuze Mercedes Citaro achiziţionate în trecut, regia autonomă are în circulaţie un număr de 712 vehicule, conform programului în vigoare.

Jumătate din parcul de autobuze nu au aer condiţonat, iar în staţie timpul mediu de aşteptare este între 10 şi 15 minute din cauza lipsei benzilor unice. În Budapesta, spre exem­plu, un călător aşteaptă 3 minute pentru un autobuz.

„Proiectul benzilor unice va fi derulat de Primăria Municipiului Bucureşti. RATB a înaintat propuneri pentru amenajarea benzilor dedicate pe 12 artere, într-o primă etapă”, potrivit oficialilor RATB.

Bucureştiul are în prezent 139 km de linie ferată pentru tramvai, din care numai o parte este modernizată. Din cele aproape 500 de tramvaie pe care le are RATB-ul, dintre care între 250 şi 300 sunt în circulaţie, numai trei oferă condiţi decente de transport. Din total, mai bine de jumătate din tramvaie au un grad de uzură de peste 100%, scrie Ziarul Financiar citat B365.ro.

Sursa: B365.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co