Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Rată tot mai scăzută de infectare cu noul coronavirus în țară

Se disponibilizează tot mai multe paturi ATI, la nivel național, pentru bolnavii de COVID-19, semn că valul 4 al epidemiei de coronavirus cunoaște un regres evident, iar lucrurile încep să reintre sub control.

Sunt 29 de locuri libre la Terapie Intensivă pentru pacienții infectați cu SARS-COV-2 aflați în stare gravă. Acum, 1.632 de români luptă pentru viață, iar 14 sunt copii. În total sunt spitalizați în unitățile suport din țară puțin peste 12.500 de compatrioți, printre care și 178 sunt minori.

Numărul de victime ale acestei maladii rămâne, însă, ridicat. În ultimele 24 de ore, au fost anunțate 332 de decese, dintre care 76 anterioare intervalului de referinţă. Ca de obicei, majoritatea celor răpuși de boală erau nevaccinați și cu probleme cronice de sănătate.

Rata zilnică de contagiere a scăzut sub 7%, după ce 3.076 de persoane au fost depistate pozitiv la SARS-CoV-2, dintre cele peste 44.000 de teste analizate în ultimele ore.

Cele mai multe noi infectări sunt tot în Bucureşti – 380, precum şi în judeţele Braşov – 171 și Cluj – 168.

Capitala cunoaște o diminuare constantă a incidenței la 14 zile și a ajuns la 4,76 cazuri la mia de locuitori, în timp ce Aradul are cea mai mare rată de infectare la 14 zile – de 6,32. Județul Vaslui a intrat în zona verde, alături de Suceava și Botoşani, 15 județe sunt în scenarul galben, iar restul rămân în roșu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co