Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Raportul MAI în cazul Caracal, cutremurator. Procedurile au fost încălcate în serie

Raportul MAI privind modul de intervenţie în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu este cutremurator. Arată că operatorii 112, dar şi poliţiştii din teren, precum şi cei din conducerea IPJ Olt au încălcat numeroase proceduri.
Operatorul 112 de la IPJ Olt lucrează singur pe o tură de 24 de ore, mai arată documentul.
Tatăl Alexandrei Măceşanu a anunţat dispariţia fiicei sale miercuri, la ora la 20:30, poliţiştii au început cercetările abia a doua zi, adică tardiv, arată concluziile raportului Ministerului Afacerilor Interne.

RAPORT MAI
“Neraportarea situaţiei de către ofiţer şefului său ierarhic a avut drept consecinţă faptul că în intervalul orar 08.30 – 11.00, din data de 25 iulie, acţiunile operative au fost efectuate doar de către şeful postului de poliţie, fără a fi angrenaţi aţi poliţişti în sprijin. Operaţiunile s-au derulat, astfel, pe o arie restrânsă”.

Raportul MAI mai arată că, deşi, joi, la ora 11.44, un poliţist l-a informat pe adjunctul IPJ Olt de la acea vreme despre dispariţia Alexandrei, acesta a preferat totuşi să participe la bilanţul de la Poliţia Oraşului Potcoava şi apoi a mers şi la bilanţul Poliţiei Oraşului Scorniceşti.
Astfel, adjunctul a ignorat complet datele existente până la acea oră şi nu a luat nicio decizie în caz.
Cei doi adjuncţi ai IPJ Olt au ajuns în Caracal abia joi, spre seara, s-au documentat cu privire la activităţile efectuate până la acel moment, iar la ora 18.24 comisarul şef de la acea vreme, care a fost ulterior şi destituit din funcţie, conform raportului redactat, a postat un mesaj text prin aplicaţia whatsapp, pe grupul de comandă.
Din acesta fac parte şefii inspectoratelor judeţene, adjuncţii acestora şi conducerea I.G.P.R., respectiv peste 130 de persoane, fără a-l informa în mod direct pe inspectorul general al Poliţiei Române despre cazul Alexandrei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co