EXTERN

Raport: Peste 45 de milioane de oameni sunt reduși la o formă modernă de sclavie

Peste 45 de milioane de oameni din întreaga lume sunt reduși la o formă modernă de sclavie, dintre care două treimi în regiunea Asia-Pacific, potrivit unui studiu publicat astăzi și care evocă un flagel mult mai răspândit decât de credea, informează Agerpres care citează AFP.

Această estimare a fost avansată de raportul ‘2016 Global Slavery Index’ al ‘Walk Free Foundation’, inițiativă lansată în 2012 de magnatul australian al minelor Andrew Forrest, pentru a sensibiliza cu privire la formele moderne de sclavie, extrem de diferite.

Trafic de persoane, prostituție forțată, copii-soldat, munca forțată, folosirea copiilor în comerțul internațional de stupefiante — aceste forme de sclavie modernă se multiplică astăzi, în mare parte din cauza vulnerabilității exacerbate de sărăcie, discriminare și excluziune socială, dezvăluie la rândul său ONU.

Raportul elaborat de ‘Walk Free Foundation’ compilează informații din 167 de țări, rezultate din 42.000 de interviuri în 53 de limbi, pentru a determina numărul de persoane reduse la sclavie și răspunsul guvernelor.

El avansează un număr de ‘persoane vizate’ în creștere cu 28% în raport cu doi ani în urmă, însă aceasta se traduce mai degrabă printr-o îmbunătățire în colectarea datelor decât printr-o agravare a problemei, dificil de cuantificat.

Potrivit raportului, India este țara care numără cele mai multe persoane reduse la sclavie (18,35 de milioane), însă în Coreea de Nord incidența acestui flagel este cea mai puternică (4,37% din populație), iar răspunsul guvernului este cel mai slab.

În total, 124 de țări au inclus traficul de ființe umane în jurisdicția criminală, conform Protocolului ONU din 2003 ce vizează prevenirea, reprimarea și pedepsirea traficului de persoane, în special de femei și de copii. De asemenea, 96 de țări au adoptat planuri de acțiune pentru a coordona răspunsul guvernamental. Cu toate acestea, potrivit lui Forrest, mai sunt multe lucruri de făcut.

Sclavia este cea mai răspândită în Asia. În urma Indiei, se plasează China (3,39 milioane de oameni reduși la sclavie), Pakistanul (2,13 milioane), Bangladeshul (1,53 de milioane) și Uzbekistanul (1,23 milioane).

În ceea ce privește incidența fenomenului, Uzbekistanul (3,97%) și Cambodgia (1,65%) se află pe ‘podium’, după Coreea de Nord, singura națiune din lume care nu a criminalizat formele moderne de sclavie.

Raportul deplânge, de asemenea, răspunsul slab al guvernelor în Iran, China și Hong Kong față de acest flagel.

Sursa: Agerpres

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co