Stiri

Raport devastator pentru Ministerul Sănătății

Dezastrul din Sănătate, explicat de un raport al Curții de Conturi din perioada 2011-2015, arată deciziile proaste luate de Ministerul Sănătății în toți acești ani, decizii care au aruncat spitalele în haos.
Lipsa măsurile necesare cu privire la accesarea şi derularea unor proiecte cu finanţare nerambursabilă, a condus atât la pierderea unor finanţări din fonduri europene, în valoare de 79 milioane de lei cât şi la neaccesarea de fonduri nerambursabile în valoare de peste 400 milioane de lei.
Din această sumă pierdută, s-a estimat că în cazul utilizării acesteia se puteau achiziţiona 72 aparate tip RMN. Este stiut faptul că sistemul de sănătate din Romania se confruntă cu o mare lipsă a acestor aparate medicale, extrem de necesare în aflarea și punerea unui diagnostic cat mai exact.
Nerespectarea unei legi care provoacă un prejudiciu este abuz în serviciu. Iar în acest caz, orice prag ar impune Parlamentul funcționarii ministerului și foștii miniștri nu au cum să scape.
Inspectorii Curții de Conturi au descoperit că la Ministerul Sănătăţii în cinci ani s-au pierdut fonduri nerambursabile de peste 2 miliarde lei, adică 500 milioane de EURO.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co