REGIONAL

RADET repornește căldura

Schimbarea radicală a vremii anunţată pentru următoarele zile bagă autorităţile în şedinţă, scrie B365.ro. La sediul MAI a fost convocat, marţi după amiază, un comandament de urgenţă pentru a se discuta despre măsurile ce se impun.

Pentru prima oară după 1989 RADET a anunţat că va reporni sistemul de încălzire centralizată, cu toate că acesta a fost închis de aproximativ două săptămâni.

RADET a anunţat că a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire către consumatorii urbani din București, începând de marți, ora 22.00. Repornirea sistemului poate fi dispusă în conformitate cu articolul 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, care precizează că “începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18,00 – 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici”.

Totodată, RADET, prin Primăria Municipiului București, va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene modificarea legislației privitoare la furnizarea și oprirea energiei termice, astfel încât confortul locuitorilor Capitalei să fie asigurat în mod continuu pe întreaga perioadă a anului, se mai arată în comunicat.

“Este necesară adaptarea legislației actuale la noile condiții meteorologice din ultimii ani, cu variații mari de temperatură între zi și noapte sau schimbări bruște de temperatură de la o zi la alta, în perioadele de pornire și oprire a sistemului”, subliniază sursa citată.

RADET precizează că lipsa încălzirii la unele blocuri sau scări de bloc, după repornirea sistemului de încălzire, poate fi cauzată de faptul că sunt asociații de proprietari care nu doresc deschiderea vanelor aflate în subsolul imobilelor.

Reprezentanții legali ai respectivelor asociații trebuie să anunțe în scris acest lucru, urmând ca pe site-ul Regiei să fie afișată și actualizată lista tuturor asociațiilor care rămân închise. “Pentru cei care doresc reluarea furnizării căldurii, le recomandăm deschiderea vanelor montate pe circuitul de încălzire din subsolul blocurilor, precum și a robineților montați pe calorifere pentru a se realiza o încărcare și o aerisire corectă a instalației de încălzire. Punctual, pot apărea deficiențe în furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură, care însă vor fi soluționate cu celeritate”, se precizează în comunicat.

Ministrul de Interne a convocat un comandament de urgenţă cu prefecţii, meteorologii şi toate autorităţile competente pentru a stabili măsurile ce se impun a fi luate în vederea schimbării radicale a vremii.

RADET a anunţat că a demarat deja procedura de repornire a instalaţiei de încălzire pentru următoarele trei zile, în care meteorologii anunţă temperaturi scăzute atât de perioada zilei, cât mai ales în timpul nopţii, când mercurul din termometre va scădea chiar sub pragul de îngheţ.ele perioadei, va fi de 5…6 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad. Temporar va mai ploua, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în cursul zilei.

Sursa: B365.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co