Stiri

Răbufnirea naturii! Inundații, alunecări de teren, drumuri blocate în România

Ploile nu contenesc în țară, iar situația este în multe locuri extrem de grea! Traficul rutier este afectat pe mai multe drumuri judeţene şi naţionale din cauza acumulării de apă sau a alunecărilor de teren.

În ultimele ore, meteorologii au emis zeci de avertizări de fenomene meteorologice, între care 11 au fost cod portocaliu pentru 10 judeţe şi 11 cod galben pentru 13 judeţe, anunță oficialii MAI.

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţile locale au acţionat în sprijinul comunităţilor din peste 50 de localităţi din 19 judeţe. Intervențiile continuă în judeţele Arad, Giurgiu, Timișoara și Vâlcea.

În localitatea Ierşnic din judeţul Timiş, un echipaj de pompieri a intervenit cu ajutorul unei bărci pentru a salva o femeie a cărei casă a fost înconjurată de ape.

Numai în ultimele ore, la nivel naţional, au fost afectate zeci de case, beciuri, subsoluri, curţi, și anexe gospodăreşti.

Circulaţia rutieră este afectată pe DN 7, în Arad, dar și pe alte 3 drumuri judeţene din Vrancea, Timiș și Arad. Totodată traficul rutier a fost blocat joi pe DN 73D, în Argeș, pe un drum județean din Buzău, din cauza alunecărilor de teren, iar pe DN 7, în Vâlcea, se circulă cu dificultate din cauza apei acumulate pe carosabil.

Veștile sunt în continuare proaste de la meteorologi. În vigoare este un Cod Galben de instabilitate meteorologică şi cantităţi însemnate de apă, valabil până la ora 22.00, pentru Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, nordul Olteniei şi local în Moldova, precum şi în zonele de munte.

Pentru judeţele Timiş, Arad şi Bihor, Codul Galben​ este valabil până vineri, ora 06.00. Instabilitatea atmosferică rămâne însă accentuată până luni, la ora 10, la nivelul întregii țări.

Peste 14.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne au fost la datorie, pentru a ajuta populaţia şi pentru a limita efectele negative ale atenţionărilor meteo.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co