Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

PSD readuce în discuţie tema impozitării pensiilor speciale

Gabriel Zetea, vicepreşedintele PSD, consideră că impozitarea pensiilor speciale este o măsură de justiţie socială care nu vizează obţinerea de venituri suplimentare la stat.
El spune că anumite pensii din ţară sunt mai mari decât salariile unor directori de bancă din străinătate.
Potrivit unui comunicat al PSD Maramureş transmis, vineri, majoritatea populaţiei a resimţit o puternică injustiţie socială.

Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD
„Impozitarea pensiilor speciale este o măsură de justiţie socială şi nu vizează obţinerea de venituri suplimentare la stat. Suma obţinută din această măsură este infimă, dar măsura în sine aduce echitate între cei care au pensii ocupaţionale şi cei care au pensii bazate pe contributivitate. Majoritatea populaţiei a resimţit o puternică injustiţie socială când a văzut cât de mari sunt pensiile unor categorii profesionale pentru care pensia nu se bazează pe contributivitate, respectiv lucrători în serviciile secrete, magistraţi, militari, poliţişti, politicieni”

Vicepreşedintele PSD susţine că persoanele care aveau pensii de zeci de mii de lei vor rămâne, după impozitare, cu o pensie foarte îndestulătoare pentru nivelul preţurilor din România.
Măsura ar urmă să afecteze aproximativ 4.000 de persoane care au pensii speciale mai mari de 7.000 de lei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co