Stiri

PSD-iștii vor eliminarea pensiilor speciale pentru a fi bani de alocații mărite

Eliminarea pensiilor speciale, asta își propun social-democrații, care vor solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pe această temă!

Sesiunea parlamentară extraordinară ar urma să fie convocată în ultima săptămână a lunii ianuarie. Această solicitare intervine după ce Ludovic Orban a declarat că Executivul nu are resurse financiare pentru dublarea imediată a alocațiilor.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale (sursa: Adevărul Live)

“Noi suntem oameni responsabili, am punctat acest aspect al responsabilităţii şi cu privire la creşterea cu 40% a pensiilor. Sigur că-ţi doreşti, dar o faci raţional, o faci în baza unor elemente care ţin inclusiv de creşterea economică şi de posibilitatea în resurse efective de a o acoperi. Aşa şi aici, nu se pune problema să nu dorim, dar trebuie făcută atunci când se poate şi cum se poate şi, în ceea ce ne priveşte, dorim să se întâmple, dar cel mai probabil se va putea opera la momentul rectificării bugetare din iulie”.

Comentariul ministrului Muncii a venit la scurt timp după promulgarea de către şeful statului, marţi, a legii privind dublarea alocaţiei pentru copii.

Guvernul are datoria de a găsi, la rectificarea bugetară din iulie, resursele financiare pentru aplicarea măsurii, a mai subliniat Violeta Alexandru.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co