Stiri

PSD doreşte reintoducerea uniformelor în şcoli

Parlamentarii PSD vor merge, săptămâna aceasta, în Comisia de administrație a Camerei Deputaților pentru a-și expune proiectul de lege prin care se dorește reintroducerea uniformelor pentru elevi.

Şcolarii din întreagă ţară ar putea fi obligaţi să poarte din nou uniformă. Introducerea acestora în unităţile de învăţământ ar masca discrepanţele statutului financiar între elevi. Acestea afectează într-un mod negativ dezvoltarea tinerei generaţii, spune deputatul Cătălin Rădulescu, care a iniţiat proiectul de lege.

“În ultimii 25 de ani, s-au amplificat discrepanţele între cetăţeni, respectiv elevi, privind situaţia lor financiară. O parte dintre cetăţeni, puţini la număr, având o stare materială bună şi foarte bună, care le permite să le ofere condiţii deosebite copiilor lor, iar cealaltă parte, în majoritate, au sărăcit, fiind săraci şi foarte săraci. Considerăm că această inegalitate, în special între elevi, are că urmare un efect negativ privind dezvoltarea tinerei generaţii”, se arată în expunerea de motive a legii.

Subiectul uniformelor a fost intens dezbatut de-a lungul timpului. In timp ce unii parinti sau profesori spun ca obligativitatea purtarii lor le aduce aminte de perioada comunismului, altii afirma ca ar trebui purtate cu mandrie de catre elevi, asa cum se intampla in scolile internationale de renume.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co