Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

PSD: Congresul PNL, cu 5.000 de invitați, amenințare la sănătatea publică

Sesizare a oficialilor PSD cu privire la pregătirile PNL la “săvârşirii unei infracţiuni”. Social-democrații au atras atenția autorităţile publice cu atribuţii de control în domeniul pandemiei, printre care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Capitalei, cu privirea la Congresul de sâmbătă al liberalilor, la care urmează să participe, cu prezenţă fizică, într-o singură incintă, peste 5.000 de invitaţi.

Sesizare PSD
“Un astfel de eveniment politic nu respectă măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase. Organizarea unui astfel de congres, cu un număr atât de mare de persoane, care provin de pe întreg teritoriul naţional, riscă să contribuie semnificativ la răspândirea virusului SARS-CoV-2″ la nivelul întregii populaţii, ceea constituie o ameninţare gravă la sănătatea publică din România”.

Acest semnal de alarmă al social-democraților intervine în momentul în care în România se înregistrează o creștere accelerată a ratei de infectare cu noul coronavirus, în contextul răspândirii variantei Delta.

Cifrele zilei sunt îngrijorătoare. 7.116 cazuri noi la peste 56.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. Cele mai multe noi infectări sunt tot în Capitală (991), Timiş (470) și Cluj (347).

Bucureștiule ste în scenariul roșu cu o incidenţă de 3,77. Ilfov are în continuare cea mai mare rata de infectare la 14 zile – 4,46, urmat de Timiş, Satu Mare, Cluj, Bistriţa – Năsăud și Maramureş. În zona galbenă sunt 11 judeţe.

Continuă să piardă lupta cu boala mulți compatrioți. 145 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au murit în ultimele ore, inclusiv o femeie de 26 de ani, din Buzău, nevaccinată şi care avea și alte probleme medicale. Pe secțiile ATI sunt acum 1.116 de bolnavi în stare gravă, iar dintre aceştia 16 sunt copii. Spitalizați din cauza COVID-19 sunt aproape 9.500 de români, între care 255 de minori!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co