Stiri

PSD cere demisii: Guvernul e responsabil pentru tragedia din Neamț

Pentru PSD este evident a cui este vina pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamț: a Guvernului.

Social democratii cer demisia „urgentă” a premierului Ludovic Orban, respectiv a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru.

PSD îi acuză de „eşec catastrofal în gestionarea pandemiei” și, totodată, dau vina pe Guvern pentru tragedia de la Piatra Neamţ, în care 10 oameni și-au pierdut viața sâmbătă seară.

Social democrații subliniază că liberalii au umplut sistemul de sănătate şi inspectoratele pentru situaţii de urgenţă cu „politruci, chelneri şi rubedenii”.

PSD:

„Tragedia de la Spitalul Judeţean Neamţ este rezultatul deciziilor aberante emise de reprezentanţii Guvernului, care în ultimele luni au fost mult mai preocupaţi de campaniile electorale şi de alegeri, decât de combaterea pandemiei. Spitalele din întreaga ţară au fost puse în situaţii imposibile ca urmare a creşterii accelerate a cazurilor severe de COVID-19, iar DSP-urile au fost incapabile să ţină pasul cu avizarea reamenajărilor urgente la care erau nevoiţi să recurgă medicii pentru a-i putea trata pe toţi pacienţii, indiferent de locurile disponibile, aşa cum îi obliga tot Guvernul printr-un Ordin emis de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă”

De asemenea, trebuie amintite blocajele în cheie electorală făcute de Guvernul Orban împotriva eforturilor autorităţilor locale de a combate pandemia. Sunt de notorietate publică blocajele Guvernului împotriva testării populaţiei din Bucureşti şi împotriva altor acţiuni întreprinse de aleşii locali de la Neamţ, Bistriţa, Iaşi etc. pentru simplul fapt că aceştia aveau altă culoare politică!”, a mai transmis PSD.

Social democrații spun că tragedia de la Piatra Neamţ ar fi putut fi evitată dacă miniştrii Guvernului Orban nu ar fi blocat funcţionarea noului Spital de la Leţcani unde în seara tragediei erau disponibile peste 100 de paturi ATI.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co