Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Proteste violente în Italia, după impunerea de noi restricții

Roma, Torino, Milano şi Napoli au fost acaparate de proteste violente izbucnite după ce autorităţile au impus noi restricţii privind încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus.

Zeci de susținători ai extremei-dreapta, cu fețele acoperite, s-au încăierat cu forețele de ordine la Roma, în timp ce alte sute de protestatari au dat foc la coșurile de gunoi și au aruncat cu obiecte în poliție la Napoli.

În Torino, protestatarii au aruncat cocktailuri Molotov spre forţele de ordine, iar în Milano au fost folosite gaze lacrimogene împotriva demonstranţilor.

Demonstraţiile au început la scurt timp după ce Guvernul a anunţat închiderea, începând cu ora 18:00, a restaurantelor, barurilor, a sălilor de sport şi cinematografelor. Majoritatea magazinelor vor rămâne însă deschise.

Deşi prima carantină naţională, impusă în primăvara acestui an a fost acceptată paşnic de populaţie, noile măsuri au fost contestate imediat. Firmele mici se plâng că încă încearcă să îşi revină după carantină şi că alte restricţii le-ar putea duce în faliment.

Magazine de lux din centrul orașului Torino au fost devastate de mulţimea care a ocupat străzile după ce noile reguli au intrat în vigoare.

Demonstranţii au folosit obiecte pirotehnice şi fumigene, iar poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene.

Mulţimea din Milano a scandat „Libertate!” în timpul confruntărilor cu poliţia în centrul oraşului.

Noile măsuri restrictive sunt în vigoare până pe 24 noiembrie. În această perioadă, 75% din cursurile liceelor şi universităţilor italiene vor avea loc online. Guvernele regionale au cerut ca toate cursurile să fie ţinute de la distanţă, însă ministrul Educaţiei, Lucia Azzolina, s-a opus.

Guvernul a mai cerut oamenilor să nu călătorească în afara oraşelor de reşedinţă decât dacă este absolut necesar şi să evite, pe cât posibil, folosirea transportului în comun.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co