Stiri

Proteste organizate de taximetriști

În perioada 17-18 ianuarie, 5.000 de transportatori, membri ai Asociaţiei Profesionale a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere şi ai Asociaţiei Pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi vor participa la un protest pentru stoparea transporturilor ilegale de pasageri.

„Cele două organizaţii profesionale au solicitat primului-ministru Mihai Tudose să intervenă şi să ia măsuri urgent pentru stoparea activităţilor ilegale de transport de pasageri neautorizat. Fenomenul platformelor on-line de tip ridesharing precum şi fenomenul pirateriei în transportul de pasageri au luat o mare amploare la nivel naţional si sunt astăzi în plină expansiune, fără ca instituţiile abilitate să intervină pentru intrarea acestora în legalitate”, se arată într-un comunicat comun transmis duminică de cele două asociații.

ADTI şi APTTI mai arată că au solicitat Guvernului României „o interventie promptă şi serioasă pentru reglementarea/autorizarea transportului desfăşurat sub umbrela acestor platforme, sau eliminarea tuturor barierelor birocratice impuse celor ce încă speră să desfăşoare activităţi de taxi şi închiriere în condiţii de concurenţă loială”.

„Toţi conducătorii auto ce desfăşoară activităţi de transport pasageri trebuie să treacă prin toate verificările şi atestările din domeniu, iar vehiculele trebuie autorizate pentru a presta servicii de ridesharing sau transport de pasageri indiferent de modul în care se face comanda de către client. ADTI şi APTTI consideră că este imperios necesar ca modificările legislative ce urmează să se facă de către Guvern sau de către Parlament să urmărească strict atît interesul celor ce beneficiază de aceste servicii cât şi operatorii de transport, grav afectaţi în prezent de concurenţa neloială”, se mai arată în comunicat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co